_

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση Βιβλίου: Lights Out

Αν και το ενδιαφέρον μας για το Preparedness δεν επεκτείνεται στα μυθιστορήματα σχετικά με το θέμα το βιβλίο Lights Out του David Crawford αξίζει μιας ιδιαίτερης αναφοράς.



Στην ιστορία αυτή μια σειρά πυρηνικών εκρήξεων καταστρέφει, με τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό τους, το ηλεκτρικό δίκτυο σχεδόν όλου του κόσμου. Από τη στιγμή αυτή η αφήγηση ακολουθεί την ζωή των οικογενειών ενός κλειστού οικισμού, τις προσπάθειας τους να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ζωή χωρίς ηλεκτρικό δίκτυο και στον αγώνα τους για επιβίωση μέσα σε ένα κόσμο που γρήγορα καταντά εχθρικός.
Κανείς μπορεί να πει πως η τηλεοπτική σειρά Jericho και το reality show the Colony βασίζονται στην κεντρική ιδέα το βιβλίου.

Μόνο που η δουλειά αυτή του David Crawford ξεπερνά τα όριο ενός μυθιστορήματος.
Ο συγγραφέας θεωρείται –και είναι- από τους μέντορες του σύγχρονου και ρεαλιστικού Preparedness. Η έρευνα για αυτό το βιβλίο λοιπόν ήταν τόσο διεξοδική που το κάνει ένα πραγματικό εγχειρίδιο Preparedness. Μέσα από την ιστορία περνά όλες τις βασικές αρχές και όλες τις βασικές λύσεις αντιμετώπισης μιας καταστροφής τέτοιου μεγέθους που αλλάζει τη ροή της ανθρωπότητας. Την ίδια στιγμή η ροή της αφήγησης είναι γρήγορη και θελκτική. Είναι σίγουρα το πιο ευχάριστο manual που θα διαβάσετε ποτέ!

Μόνο που θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνιση. Το βιβλίο ξεκίνησε σαν ένα μικρό project στοχευμένο στο συγκεκριμένο κοινό. Ανάμεσα στα άλλα λοιπόν στοχεύει στο να το ικανοποιήσει με οικείες έννοιες για αυτούς. ίσως αυτό ξενίσει τον Μη Αμερικανό αναγνώστη.

Αλλά ακόμα και έτσι θα είναι δύσκολο να το αφήσετε κάτω.

Διάθεση: Το βιβλίο αρχικά ήταν διαθέσιμο δωρεάν για κατέβασμα από την σελίδα του συγγραφέα. Με την δημοσίευση του στην χειροπιαστή του μορφή αφαιρέθηκε το αρχείο καθώς και όλα τα Link κατεβάσματος του από τις διάφορες ιστοσελίδες. Είναι δυνατόν να αγοραστεί από το Amazon

Δείγματα της δουλειάς του David Crawford μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.



1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό βιβλίο όντως, και περνάει πολλές αν όχι όλες τις βασικές ιδέες του prepardness στον αναγνώστη. Κρίμα που η προσπάθεια να γίνει ταινία δεν καρποφώρησε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή