_

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τα Χρήσιμα Είδη ενός Επίστρατου/Επιστράτευσης - μέρος 2ο



Προς το τέλος του 1ου μας άρθρου για τα είδη που θα καλό θα είναι να πάρει μαζί του κανείς σε περίπτωση επιστράτευσης, σας είχαμε προϊδεάσει ότι θα ζητούσαμε και την συμβολή δύο φίλων που έχουν μια ΠΟΛΥ καλύτερη σχέση από εμάς με τα στρατιωτικά.

Τις προτάσεις τους παραθέτουμε παρακάτω αλλά οφείλουμε να πούμε ότι κάποιες είναι αρκετά εξειδικευμένες. Σίγουρα είναι πιο αποδοτικές αλλά προσθέτουν βάρος και κάποιες ξεφεύγουν των προβλεπόμενων.
 
Ομαδοποιημένες κατά τον ίδιο τρόπο αυτές οι προτάσεις είναι:

Συμπληρωματικά Είδη στα Χορηγούμενα από τον Στρατό.

Εκτός των ισοθερμικών ρούχων καλύτερη λύση είναι τα μάλλινα, ειδικά αυτά από μερινό μαλλί. Με το ανάλογο κόστος.

Αδιάβροχο Τζάκετ, που θα φορέσετε πάνω από το στρατιωτικό. Γιατί αυτό της υπηρεσίας δεν είναι και αδιάβροχο. Προτιμότερη η μεμβράνη Goretex. Εναλλακτικά σκεφτείτε την προμήθεια ενός σπρέι αδιαβροχοποίησης.

Περί Αρβύλων. Σωστά σας είπαμε να πάρετε τα δικά σας αν έχετε. Όλα τα καινούργια άρβυλα θέλουν στρώσιμο και ειδικά τα Ελληνικά στρατιωτικά, που θεωρούνται Σκληρά.
Η περιποίηση με λίπος ή κρέμα βοηθά να μαλακώσουν πιο εύκολα και γρήγορα.



Εσώρουχα 4 ημερών το λιγότερο.

Υδροδοχείο τύπου Camelback. Αυτά που είναι ενσωματωμένα σε μικρό σακίδιο φορέα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν day-pack.
Πολύ ενδιαφέρον είναι αυτός ο ασκός που μπορεί να τοποθετηθεί στο στρατιωτικό σακίδιο μέσης  Μ71. Crux Lumbar 3L Reservoir

Είδη Προστασίας

Υπολογίστε περισσότερες αλουμινοκουβέρτες. Μια πάνω σας, μια στο σακίδιο, και μια στην εξάρτηση.

Επιγονατίδες/Επιαγκωνίδες

Προστασία της Υγείας σας.

Για όσου χρησιμοποιούν επαφής φροντίστε για ανταλλακτικούς, γιατί τα μάτια σας μπορεί να φάνε ΠΟΛΥ σκόνη, και να αχρηστευτούν. Για την συντήρηση τους, ξέρετε εσείς πολύ καλύτερα.
Για όσους φορούν γυαλιά, η λύση των ζευγαριών χαμηλού κόστους από το φαρμακείο ή το σουπερμάρκετ είναι καλή για 2ο και 3ο εφεδρικό ζευγάρι.

Το γνωστό βρογχοδιασταλτικό AEROLIN. Μπορεί να σας "κλείσουν τα πνευμόνια" από καπνό ή αποπνικτική σκόνη.

Αν θέλετε να στήσετε ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο, ξεκινήστε με αυτό του Lidl. Έχει τα βασικά είδη (αν και όχι πολύ καλής ποιότητας) και φτάνει στο σωστό επίπεδο συμπληρώνοντας το με τα είδη που αναφέραμε στο 1ο μέρος.

Μια εναλλακτική εύκολη λύση για τουρνικέ είναι ενάμιση μετρό φαρδύ μαύρο (των 10cm)  λάστιχο γυμναστικής. Δουλεύει σαν το SWAT τουρνικέ.

Ενέργεια για το Σώμα σας

Άλλες επιλογές για γρήγορη και εύκολη ενέργεια είναι τα σοκολατάκια τον χειμώνα, και μίξη ξηρών καρπών το καλοκαίρι.
Μην ξεχνάτε και το Trail Mix.

Μπάρες ενέργειας. υδατανθράκων κυρίως. Αυτές των bodybuilder. Πάνω μας, στην εξάρτηση, και στο σακίδιο. Είναι η τεχνο-λυση ανάλογη των παστελίων Καλαμάτας που προτείναμε.

Άλλα Είδη

Φωτοχημικά Στικ μεγάλα, σε 2-3 χρώματα. Αυτά των πάρτι. Κρατάνε τουλάχιστον 8 ώρες και είναι χρήσιμα κυρίως για την σήμανση

Carabiners

Εδώ θα προσθέσουμε μια πρόγευση από το τρίτο μέρος που θα φορά τις μικρές δεξιότητες και ικανότητες που θα πρέπει να έχει κανείς, πέρα από τα αναμενόμενα του θεωρητικά σας έχει διδάξει ο στρατός.
Εκτυπώστε και δοκιμάστε να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας στην πλοήγηση με το αρχείο αυτό. Χρήση Τοπογραφικού Χάρτη [ΟΕΑ-ΕΕΡ. Είναι ότι πιο απλό έχουμε δει για να σας καθοδηγήσει.

Ένα Σχόλιο για το κόστος των Υλικών

Οι περισσότερες των προτάσεων μας είναι οικονομικές και κοινές. Κάποιες μάλιστα είδη τα έχετε ήδη στο σπίτι σας.
Κάποιες άλλες όμως είναι Ακριβές! Αν έχετε τα χρήματα, δώστε τα. Τα υλικά αυτά θα βοηθήσουν την υγεία και την επιβίωση σας. Όταν επιστέψετε θα τα χρησιμοποιήσετε για το Camping ή το Survival. Αλλιώς αυτοσχεδιάστε.
Ακόμα και να μην πάρετε ότι θα θέλατε μαζί σας, έχοντας στον νου τα είδη, συλλέξετε ta επί τόπου στον χώρο διασποράς μόλις τα βρείτε μπροστά σας.
Και να ξέρετε... Μόνο διαβάζοντας τις προτάσεις μας αυτές έχετε κάνει ένα βήμα μπροστά.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια, πάντα επίκαιρος, καταρτισμένος και ουσιαστικός
    Κάποιες προτάσεις δεν τις είχα καν σκεφτεί!!!!
    mitsoupatra

    ΑπάντησηΔιαγραφή