_

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση της Μπαντάνας Παιχνιδιών Camping Fever από τον mitsoupatra


Αυτή την φορά φιλοξενούμε την παρουσίαση ενός πολύ ενδιαφέροντος προϊόντος, γραμμένη από τον φίλο του blog mitsoupatra. Είναι η μπαντάνα Camping Fever που έχει τυπωμένα επάνω της τα κατάλληλα σχήματα για τέσσερα επιτραπέζια παιχνίδια. 



Preppers Playground (Η Μπαντάνα Camping Fever)

Από τον mitsoupatra@gmail.com

Αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο στάθηκε μια συζήτηση με διαδικτυακούς φίλους και η μετέπειτα αγορά της μπαντάνα camping fever της Colter Co. Οι χρήσεις της μπαντάνα είναι πάνω-κάτω σε όλους μας γνωστές. Δεμένη στο χέρι ή στον λαιμό για τον ιδρώτα, στο κεφάλι για προστασία από τον ήλιο, σαν μαντίλι ή πρόχειρη πετσέτα, σαν μη αποστειρωμένος επίδεσμος, σαν επίθεμα, σαν υφασμάτινο σκοινί, κ.λ.π.
Στα πλαίσια λοιπόν της πολυχρηστικότητας των αντικειμένων (στην δυνατότητα δηλαδή ενός αντικειμένου να έχει περισσότερες της μίας χρήσης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για έναν prepper) γενικά και ειδικά της μπαντάνα, πραγματοποιήσαμε αυτή την αγορά για να της προσθέσουμε άλλη μια χρήση. Αυτή, της απασχόλησης στον χώρο διαμονής μας και της ευχάριστης διάθεσης-αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας.

Χαρακτηριστικά: 

  • Διαστάσεις: 22"x22" (56x56 cm περίπου).
  • Βάρος: 0,09 pounds (λίβρες), 41 gr περίπου.Υλικό: 100% βαμβάκι.
  • Κόστος: 9,85 - 14 $ (10 € περίπου + έξοδα αποστολής).



Σκάκι, Ντάμα, SOS, XO, Τελίτσες κτλ. Οι οδηγίες για 4 παιχνίδια αναγράφονται πάνω στην μπαντάνα και ή είναι γνωστές ή εύκολα κατανοητές (Φώτο: amazon.com)

Ένα βασικό λάθος που κάνουν συχνά οι preppers στις αγορές τους, είναι η αγορά tactical- army αντικειμένων σαν χρήση ή χρωματισμό και όχι η γενικότερη κατεύθυνση σε αγορές που προσμοιάζουν με αυτές ενός απλού κατασκηνωτή. Η συγκεκριμένη αγορά και χρήση, δεν «χαρακτηρίζει» κάποιον και τουλάχιστον άμεσα δεν προκαλεί δεύτερες σκέψεις. Θα μπορούσε να την έχει οποιοσδήποτε περιπατητής, φυσιολάτρης ή camper. Δεν υποψιάζει για άλλες προετοιμασίες, επιπλέον μάλιστα δείχνει άτομο οξυδερκές και προσαρμοστικό. Εάν μάλιστα προστεθεί και μια συλλογή από ξύλινα ελαφριά πούλια, το σετ είναι πλήρες.

Εναλλακτικά προτείνεται η επιτόπου (στην ύπαιθρο) εύρεση ή κατασκευή τους από υλικά όπως ξύλα, πέτρες, κ.λ.π. π.χ.:
  • λευκά πούλια - λευκά πετραδάκια ή μικρά κυλινδρικά κομμένα ξύλα
  • μαύρα πούλια - μαύρα-σκούρα πετραδάκια ή ελαφρά καρβουνιασμένα αντίστοιχα ξυλαράκια
  • χρωματιστά καπάκια, ανάλογα με τους παίκτες
  • κλαδάκια, οδοντογλυφίδες ή κουκουνάρια ανάλογα με το παιχνίδι, κ.λ.π.
Άλλες σημαντικές παράμετροι, για τις οποίες μπορεί να κάνει κάποιος αυτή την αγορά, είναι αυτές της εξοικονόμησης πόρων-ενέργειας (αναγκαία στην ύπαιθρο για αποφυγή επαναφόρτισης ή αλλαγής μπαταριών) και της μείωσης της αποξένωσης των ανθρώπων. Δεν γίνεται δηλαδή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως tablet, κινητών τηλεφώνων, ή παιχνιδομηχανών για «διασκέδαση», παράλληλα δε, είναι μια ιδανική περίπτωση για γνωριμία μεταξύ αγνώστων που θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη ή της ανάπτυξης της επικοινωνίας και συντροφικότητας, πιθανόν δε και τριβής, μεταξύ των μελών μιας υπάρχουσας ομάδας.


Συσκευασμένη. (Φώτο: Colter Co)

Η μπαντάνα camping fever, με ουσιαστικά μηδενικό βάρος και όγκο, δεν είναι μια αγορά-προμήθεια Α΄ προτεραιότητας, αλλά σίγουρα τις ατέλειωτες ώρες που θα αναγκαστούμε να παραμείνουμε μέσα σε ένα καταφύγιο σε μεγάλο υψόμετρο, μέσα σε μια σκηνή ενώ έξω βρέχει ή κάτω από μια τέντα για να προστατευθούμε από τον καυτό ήλιο, θα δώσει άλλο τόνο στην συντροφιά και θα περάσει ευχάριστα ή ώρα μας. Ειδικά για όσους έχουν παιδιά κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια αυτού ή άλλου ανάλογου παιχνιδιού που καλό όμως είναι να έχει και άλλες χρήσεις και παράλληλα να μην καταλαμβάνει σημαντικό χώρο ή να έχει αξιοσημείωτο βάρος.




Ανοιγμένη και δεμένη πάνω στο ημερήσιο σακίδιό μου (B.O.B.) με χρωματιστά καπάκια για πιόνια. ώτο: προσωπικό αρχείο.)

Ενδεικτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για αγορές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου