_

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Greek Preparedness Tips 5: Οικονομικά Υλικά Συσκευασίας για Preppers & Survivalists


Είμαστε από αυτούς τους λίγους που δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα των πολλών και ακριβών (Maxpedition) πουγκιών και θηκών οργάνωσης/συσκευασίας του εξοπλισμού.

Ναι, βοηθούν στην οργάνωση, αλλά τα λεφτά τους τα βγάζουν μόνο σε καθημερινή χρήση. Και επίσης έχουν και κάποιο βάρος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους.
Οπότε καιρός για μια αντεπίθεση οικονομίας και επαναχρησιμοποίησης καθημερινών υλικών συσκευασίας.



1. Χονδρά Ziploc Σακουλάκια από αποξηραμένα δαμάσκηνα. Μιας και  περιλαμβάνουμε δαμάσκηνα στα τρόφιμα της BugOut Bag, μία φορά τον χρόνο μας μένει το σακουλάκι.

2. Σακουλάκια από Βατονέτες. Τα χρησιμοποιούμε για μικροεξαρτήματα και για μικρά κιτ προσωπικής υγιεινής.

3. Θήκες Ομπρέλας. Αυτές που τις πετάμε σχεδόν αμέσως, κάνουν πολύ βολικά πουγκιά για τα πασσαλάκια και τις αρτάνες της σκηνής.

4. Μεταλιζέ σακουλάκια τροφίμων. Τα σακουλάκια του άνθους αραβοσίτου, του πουρέ κτλ, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αν έχετε σακουλοποιητή/συσκευή κενού αέρος. Εμείς συσκευάζουμε ρύζι, ξηρούς καρπούς κτλ. Χωράνε από 200 γραμμάρια και πάνω, αναλόγως της συσκευής κενού αέρα. Μπορούν να σφραγιστούν επίσης με σίδερο, αλλά χωρις κενό.

Και συνεχίζουμε....


Χάρτινα Μπουκάλια Γάλατος ή Χυμών. Είναι πολυ βολικά για να τοποθετεί κανείς στο σακίδιο τα σκληρά εξαρτήματα. Στόβες στερεών καυσίμων, σύρμα, δεματικά καλωδίων, κεράκια ρεσώ κτλ.
Και φυσικά είναι και ένα ακόμα δοχείο νερού για να μπορέσει κανείς να κουβαλήσει μεγαλύτερη ποσότητα, ή για να έχει δύο δοχεία (καθαρό/βρώμικο νερό) όταν το απολυμαίνει με βρασμό.


Ο τρόπος χρήσης είναι ο εξής: Ανοίγουμε την πάνω συρραφή του μπουκαλιού. Αφού τοποθετήσουμε τα υλικά, ξανακλείνουμε το άνοιγμα και το διπλώνουμε προς τα κάτω. το κρατούμε κλειστό με ένα χονδρό λάστιχο.

Κονσέρβες, σαν πρόχειρα κατσαρολάκια. TIP: Προτιμήστε τις κονσέρβες κομπόστας γιατί σε αυτές δεν περνάνε βερνίκι προστασίας.

Κομμένο μπουκάλι αναψυκτικού. Είναι το ποτήρι στο σακίδιο μας. Διαλέγοντας το σωστό μέγεθος μπορείτε να το περάσετε γύρω από ένα μπουκαλάκι νερού μισού λίτρου. Το ίδιο και και το τενεκεδάκι της κονσέρβας της φωτογραφίας, κάνοντας έτσι ένα συμπαγές σύνολο.

Δεν χρειάζεται χρήμα λοιπόν, εφευρετικότητα χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου