_

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Επικοινωνίες και Πληροφόρηση σε περιπτώσεις Μεγάλων Καταστροφών (μέρος 4ο)

Στο αρθράκι αυτό έχουμε να σας αναφέρουμε τις τελευταίες κακές ειδήσεις της χρονιάς για να μπορέσουμε να κινηθούμε σε πιο αισιόδοξους τόνους την επόμενη που έρχεται.
 

Η παρακμή των Βραχέων – Ελληνική Ραδιοφωνία στα Βραχέα. Τέλος

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Καναδικής κυβέρνησης να κλείσει το ραδιόφωνο της στα βραχέα, το Radio Canada International. Είναι ένα ακόμα στη σειρά των κρατικών σταθμών που κλείνουν γιατί η λειτουργία τους κρίνεται μη συμφέρουσα οικονομικά.
Σίγουρα τα μέσα πληροφόρησης και επικοινωνίας αλλάζουν αλλά πιστεύουμε ότι κάποια από αυτά δεν μπορούν να υποκατασταθούν.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το μέλλον της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στα βραχέα έχει σφραγιστεί με την απόφαση εκποίησης των κεραιοσυστημάτων της ως scrap. Πηγή:  radiofono.gr


Οι Τηλεφωνικές Γραμμές γίνονται όλο και περισσότερο Ευάλωτες

Είναι πάγια συμβουλή στην κοινότητα των preppers η διατήρηση της σύνδεσης στο “παραδοσιακό” τηλεφωνικό δίκτυο, με την αιτιολογία ότι σαν πιο “πρωτόγονο”, με το δικό του ηλεκτρικό σύστημα, και μη εξαρτώμενο από υπολογιστικά συστήματα είναι πιο αξιόπιστο.
Τελικά τα σύγχρονα δίκτυα περνούν όλο και περισσότερο στη μετάδοση με οπτικές ίνες (που κάνουν απαραίτητη την χρήση servers) αν και σε τοπικό επίπεδο δεν αναμένεται η κατάργηση της ενσύρματης τηλεφωνικής γραμμής.
Δείτε περισσότερα εδώ.

Δυστυχώς αγνοούμε κατά πόσον τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν ή θα συμβούν στην Ελλάδα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρούμε κάποιον να μας το διευκρινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου