_

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τα ΠΑΝΤΑ για τις Γεννήτριες Ρεύματος (αναδημοσίευση)



Εδώ και λίγο καιρό παρακολουθούμε μια σειρά Podcasts από το “The Survival Podcast” με οικοδεσπότη τον Jack Spirko και καλεσμένο τον Steven Harris που ειδικεύεται στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας καθώς αυτό είναι και το αντικείμενο της επιχείρησης του.

Τα δύο πιο πρόσφατα επεισόδια έχουν να κάνουν με τις Γεννήτριες  Ρεύματος και απαντούν σε όλα τα ερωτήματα ενός αρχάριου. Για όλους τους τύπους, για τον τρόπο λειτουργίας και για τον τρόπο σύνδεσης τους.
Βέβαια κάποιες πληροφορίες έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες του Αμερικανικού ηλεκτρικού δικτύου, αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά με το Ελληνικό, αν και εξίσου επικίνδυνα μερικές φορές.

Μπορείτε να ακούσετε τα 2 αυτά Podcasts εδώ:

Αλλά και στην ιστοσελίδα του Steven Harris http://www.solar1234.com/ όπου παραθέτει επιπλέον πληροφορίες.


Παράλληλα, πολύ ενδιαφέρουσα θα βρείτε και αυτή την ιδιοκατασκευή γεννήτριας που λειτουργεί και σαν συστοιχία μπαταριών ανάγκης. Ο κινητήρας από χορτοκοπτικό οδηγεί μια μίζα αυτοκινήτου που με την σειρά της φορτίζει δύο μπαταρίες βαθέως κύκλου. Ένας inverter μετατρέπει την ενέργεια των μπαταριών σε ηλεκτρικό ρεύμα δικτύου.


Με τον τρόπο αυτό έχει φτιάξει μια οικονομική γεννήτρια που δίνει καλύτερης ποιότητας ρεύμα (έχει ναν κάνει με την κυματομορφή του εναλλασσόμενου) δεν κουράζει τον κινητήρα με μεταβολές της ζήτησης ρεύματος αλλά και διατηρεί αποθηκευμένη ενέργεια τις μπαταρίες.





Προσθήκη 18/11: Έτυχε να βρούμε το βίντεο ενός συναδέλφου Prepper στο φόρουμ του Survival Podcast όπου εφαρμόζει τις παραπάνω οδηγίες και έχει στήσει ένα βολικό και επαρκές σύστημα (μια που για κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάμε) γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος. Δείτε το εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου