_

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα 5 κυριότερα πράγματα των Προετοιμασιών (preps) μας

Στην προηγουμένη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στα βίντεο που ετοίμασαν Αμερικανοί Preppers με τα 5 κυριότερα πράγματα των Προετοιμασιών (preps) τους.

Μια που δεν έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας βίντεο θα τα απαριθμήσουμε στην ανάρτηση αυτή.

1. Ένας πλαστικός φάκελος με τα κυριότερα έγγραφα της οικογένειας σας. Σε αυτόν θα βάλετε έγγραφα όπως οι ταυτότητες, τα βιβλιάρια υγείας και τις τραπεζικές κάρτες της οικογένειας. Έτσι σε περίπτωση που αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το σπίτι σας βιαστικά θα τα έχετε όλα έτοιμα και συγκεντρωμένα

2. Τα Φάρμακα της οικογένειας. Ειδικά αυτά των χρόνιων παθήσεων, αλλά και κάποια βασικά ευρείας κατανάλωσης μαζί με ένα βασικό τουλάχιστον κιτ Α’ Βοηθειών.

3. Χλωρίνη. Βασική για την υγιεινή ειδικά σε περιπτώσεις διακοπής νερού. Αλλά και χρήσιμη για την χλωρίωση αμφίβολης ποιότητας νερού.

4. Χαρτί Υγείας και άλλα παρόμοια είδη. Ανάμεσα στα είδη που θα εξαφανιστούν από τα ράφια των Σουπερμάρκετ θα είναι το χαρτί υγείας. Αλλά αυτά τα είδη επειδή έχουν μικρό βάρος σε σχέση με τον όγκο τους θα είναι τα τελευταία στη λίστα των προϊόντων που θα φορτωθούν για τον επανεφοδιασμό των καταστημάτων μετά τον πανικό. Έτσι αναμένεται η έλλειψη τους να διαρκέσει περισσότερο από τα άλλα προϊόντα.

5. Εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος. Με άλλα λόγια γκαζάκια και εστίες πετρογκάζ. Στη περίπτωση διακοπών ρεύματος που διαρκούν, η παρασκευή ζεστού φαγητού είναι καλή για το ηθικό, απαραίτητη για την κατανάλωση των αποθηκευμένων τροφίμων σας και κρίσιμη στην περίπτωση που έχετε παιδιά. Το ίδιο απαραίτητη είναι η δυνατότητα να ζεστάνετε νερό για ένα “στρατιωτικό” μπάνιο.

Αυτή λοιπόν είναι η επιλογή μας. Θα επανέλθουμε με τα υπόλοιπα βασικά αντικείμενα των προετοιμασιών μας. Στο εντωμεταξύ μπορείτε να προσθέσετε ελεύθερα τις προτάσεις σας στον χώρο των σχολίων.

1 σχόλιο: